HBOR-u odobrena primjena klauzule izuzeća

Bez autora
Jan 03 2013

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) izvijestila je danas kako je donijela rješenje kojim se odobrava primjena klauzule izuzeća na poslove izvozno kreditnog osiguranja i reosiguranja za rizike koji se privremeno smatraju neutrživima Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) do 30. lipnja 2012. Primjena klauzule izuzeća moguća je budući da HBOR i dalje u ime i za račun Republike Hrvatske provodi poslove osiguranja komercijalnih (utrživih) izvozno-kreditnih rizika, ali se, zbog nepostojanja tržišta privatnog osiguranja i reosiguranja utrživitih izvozno-kreditnih rizika, takvi rizici privremeno smatraju neutrživima, što omogućuje primjenu klauzule izuzeća, navodi se u priopćenju koje je Agencija objavila na svojim internet stranicama.

HBOR-u odobrena primjena klauzule izuzećaAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) izvijestila je danas kako je donijela rješenje kojim se odobrava primjena klauzule izuzeća na poslove izvozno kreditnog osiguranja i reosiguranja za rizike koji se privremeno smatraju neutrživima Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) do 30. lipnja 2012. 

Primjena klauzule izuzeća moguća je budući da HBOR i dalje u ime i za račun Republike Hrvatske provodi poslove osiguranja komercijalnih (utrživih) izvozno-kreditnih rizika, ali se, zbog nepostojanja tržišta privatnog osiguranja i reosiguranja utrživitih izvozno-kreditnih rizika, takvi rizici privremeno smatraju neutrživima, što omogućuje primjenu klauzule izuzeća, navodi se u priopćenju koje je Agencija objavila na svojim internet stranicama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik